Web Analytics Made Easy - StatCounter

Sense ambició, no hi ha innovació

És habitual quan es parla d’innovació de referir-se a creativitat, idees, tecnologies, …, però el que realment fa que hi hagi innovació és l’ambició.
L’ambició de portar endavant projectes de nous productes o serveis que siguin diferents, que siguin millors que els de la competència, que siguin excel.lents, …
Perquè en una empresa creixi en el valor de la innovació, es necessita un líder o un equip amb una gran ambició de “fer coses noves”. Aquest és un dels principals factors perquè arreli la cultura de la innovació.
Però l’ambició per si sola no és suficient, necessita complementar-se amb treball i esforç, amb una visió i uns objectius, ha de ser resistent a l’adversitat, …
L’ambició implica, sovint, la decisió d’escollir el camí més difícil per arribar a una vall inexplorat mentre que la competència ha agafat el camí fàcil que la porta a la vall ja ocupat, on haurà de lluitar amb la resta per un tros de terreny.
La història de la innovació l’han escrit aquells que han “preferit demanar perdó a demanar permís”.

Però l’ambició ha de tenir sempre el peu a terra, no ha de capficar-se quan el camí acaba en una paret i pretendre foradar la muntanya.

Hem de veure si convé obrir un túnel, o donant una volta podem trobar un nou camí amb menys esforç i dedicant menys recursos.
Hem de tenir una ambició àgil, que sigui capaç d’adaptar-se les circumstàncies i moure amb rapidesa en la direcció que decidim més adient.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer