Web Analytics Made Easy - StatCounter

Quins temes considero rellevants en innovació per aquest any 2013?

El retir a les “casernes d’hivern” que provoquen les vacances escolars dels meus fills m’ha permès reflexionar sobre els temes a desenvolupar en els post d’aquest any 2013 que podrien convertir-se en tendències en innovació.

1)    El tema més important i el que crec augmentarà en la seva rellevància és el de la retribució de la innovació“. En repassar els fets el 2012 amb les diverses conferències i jornades realitzades, i en les persones i organitzacions que han participat en els diversos actes s’ha aconseguit un salt important en la difusió d’aquesta qüestió que considero fonamental per canviar el paradigma de la importància de la innovació entre els empleats.

1)    Un segon tema és el del màrqueting de la innovació tant interna com externament, que en aquest cas és un dels dèficits que considero produeix que el cicle I+D+I en moltes organitzacions, i especialment en l’àmbit de les universitats i els centres d’investigació dificulta que els projectes d’R+D puguin entrar en processos de transferència tecnològica.

 

2)    Com a tercer tema he definit el de les tecnologies de fabricació additiva, i com a complement entre les tasques a realitzar m’he plantejat la lectura de Makers l’últim llibre de Chris Anderson.

1)    Com a quart tema el de la innovació frugal que en l’actual situació econòmica representa una alternativa conceptual molt interessant per al desenvolupament de projectes amb baix pressupost.

Però com sempre la innovació té “cignes negres” i disrupcions, de manera que també desenvoluparé altres temes que vaig considerar rellevants.

Bon 2013 per a tots.

 

Si t’ha agradat aquest post, sis plau comparteix-lo.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer