Web Analytics Made Easy - StatCounter

Els problemes son font d’innovacions

Tot sovint em trobo amb persones que em pregunten com poden tenir idees per a crear innovacions. La meva resposta sempre és que cal que busquin els problemes que ells es troben en la seva vida, especialment aquells que es repeteixen sovint; i aleshores pensin en solucions “creatives” per aquets problemes.

Per això jo els recomano que portin sempre una petita llibreta on apuntin tots aquells problemes que es troben cada dia a casa, a la feina, pel carrer,…

O bé, aprofitant les noves tecnologies utilitzar les funcionalitats del seu telèfon mòbil; i si te connexió a internet utilitzar eines com evernote.

 

 

Una vegada al mes convé fer una revisió dels problemes recollits. I buscar d’una banda aquells que més es repeteixen i d’un altra valorar quin benefici representaria trobar una solució per a cadascun d’ells.

El benefici de la solució pot ser:

  • econòmic,
  • en temps,
  • social,
  • ecològic/mediambiental,

En el moment de buscar les solucions es quan cal ser creatius i agosarats, però amb una creativitat orientada cap a la simplicitat de la solució. Han de ser solucions elegants, i millor si son intuïtives per a l’usuari.

Els problemes son una gran font d’innovacions, això ho podem veure si fem una revisió de la història de la innovació on trobarem que està plena de solucions a problemes que l’autor de la innovació s’havia trobat a nivell personal.

I l’avantatge es que busca solucions que siguin efectives per a ells mateixos, i per tant, també ho seran per els possibles clients d’aquestes innovacions.

Tanmateix de vegades les innovacions evolucionen, i els que participen en l’evolució no han patit el problema i aleshores es fan canvis que generen nous problemes.

I aleshores s’obre la oportunitat perquè altres trobin noves solucions als nous problemes, en un cicle continu problema-solució-innovació-problema-…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer