Web Analytics Made Easy - StatCounter

Qüestions i reflexions al voltant de la innovació.

Qüestions i reflexions al voltant de la innovació.

Sovint quan parlo i es parla d’innovació em trobo amb una sèrie de preguntes, comentaris i reflexions per part dels “detractors” de la innovació.

§       El meu personal no vol innovar.

Resposta: El que s’hauria de plantejar és quin sistema de incentivació i motivació te desenvolupat, si no remunera per el benefici que aporta l’innovador a l’empresa és difícil que hi hagi motivació a fer-ne.

§       El grups no son creatius, no tenen idees brillants.

Resposta: ¿Ha format al seu personal en tècniques de creativitat?, o és que espera que tinguin l’inspiració divina o que les fades els hi portin les idees.

 

 

Cal formació i, sobretot, eliminar la “cultura del error”. La innovació suposa equivocar-se, fer errades, fracassar; però tot això es aprenentatge, és coneixement.

§       No tinc un líder innovador.

Resposta: Si no el te, busqui un potencial líder, incentivi’l, motivi’l, doni-li formació, delegui-li la responsabilitat de crear la cultura de la innovació en la seva empresa; i, sobretot, deixi que s’equivoqui.

§       Per innovar cal ser una multinacional i tenir molt recursos.

Resposta: El recurs més important per innovar és tenir “temps per pensar” i la capacitat de pensar en solucions diferents per als problemes i donar respostes a les oportunitats. La innovació la fan les persones i aquestes necessiten “temps per innovar”.

§       No tinc temps per innovar.

Resposta: Si no innova, tindrà temps “per innovar i per jugar a la petanca”.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer