Web Analytics Made Easy - StatCounter

L’Innoginyer es un explorador

Quan volem innovar hem de ser conscients que haurem de pensar i actuar com si fóssim exploradors de terres desconegudes. I aleshores ens haurem de guiar per el nostre instint, més que per els nostres coneixements i per la racionalitat.

 

La innovació es obrir camins per allà on abans ningú no ha passat encara, i això implica que no serveixen les Best Practices que hagin pogut desenvolupar altres. Tanmateix podem utilitzar eines, mètodes, sistemes existents; però hem de tenir clar que com i quan els utilitzem i els resultats que volem ho haurem de definir nosaltres. Per cada situació decidirem el que creiem que pot ser la opció més adient, però mai sabrem a priori si es la millor, perquè no hi ha precedents per allò que volem fer. Es converteix en una aventura amb entrebancs i satisfaccions; i on haurem d’enfrontar-nos sovint a la por al risc o la por al fracàs.

Un dels vessants més importants en els projectes d’innovació es la gestió del grup i de les seves emocions; haurem de reconèixer i acceptar les seves inquietuds, els seus desitjos, les seves preocupacions,…

Es aquí on l’Innoginyer ha d’agafar la bandera i liderar el grup en base a uns valors i a unes actituds personals que generin en els membres de l’equip confiança.

L’Innoginyer ha d’esdevenir un “trust agent”.

L’acceptació per part de l’Innoginyer de que ha d’esdevenir un explorador ve com a conseqüència d’un procés de reflexió i coneixement d’un mateix. Cal que tingui clar qui és, que  valora, quines son les seves debilitats i les seves fortaleses; però sobre tot ha de tenir clar cap a on va i que no es negociable.

Ara bé ha de tenir present que l’objectiu final pot canviar en el camí no arribi enlloc, o bé perquè trobem una desviació que ens porti cap a quelcom millor o diferent.

 

 

Tot això es necessari perquè l’Innoginyer s’haurà d’enfrontar a incomprensions, critiques, enveges, oposicions, …

Quan els grups d’innovació tenen el lideratge d’una persona que genera confiança, que te clars quins son els seus valors, que està disposada a decidir i a acceptar la responsabilitat de les seves decisions aleshores es produeix una sinergia de capacitats i motivacions que fa que els resultats tendeixin cap a la excel·lència i cap a la innovació radical.

L’Innoginyer es un líder que motiva al seu equip, es un exemple i un referent. Per esdevenir-ho cal que fem l’esforç d’aprendre, d’entrenar, de conèixer-nos, de conèixer els altres. Ens trobarem en un procés d’aprenentatge i formació continu.

L’Innoginyer actua com a punta de llança en obrir escletxes en l’armadura del desconegut, es la espasa que obre el camí per la selva obscura cap a les ciutats d’or, cap els temples del saber,…

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer