Web Analytics Made Easy - StatCounter

Jornada “Innovació a les indústries culturals”

Avui he assistit com a oient i com a ponent a la Jornada “Innovació a les indústries culturals” organitzada per el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) del ICIC.

La jornada tenia l’objectiu de contribuir a millorar la productivitat en innovació de les empreses culturals.

Les diverses aportacions han estat molt interessants, especialment la de Daniel Sánchez-Crespo, director general de Novarama, per la seva visió empresarial pràctica i el seu estil crític i punyent.

Els conceptes i els paradigmes exposats son els que ja fa molt temps podem escoltar en les diverses conferencies al voltant de la innovació, però el més important es que “per innovar cal una actitud per innovar”.

Per la meva part he desenvolupat un taller on he pretès exposar un mètode per innovar, adreçat a PIMES que he anomenat A3-SIR (A3 Systematic Innovation Report). Aquest mètode incorpora la filosofia del A3 Thinking i el mètode de la “innovació sistemàtica”.

 

 

La presentació la podeu trobar aquí.

Al final del taller he tingut una conversa molt constructiva amb alguns dels assistents que m’obliguen a reflexionar i a canviar la orientació de la presentació, però el més interessant es que potser caldria reformular el concepte d’innovació (en la jornada s’ha exposat de forma reiterada que innovació suposa èxit, però també es pot innovar per a perdre a curt termini, però guanyar a llarg).

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer