Web Analytics Made Easy - StatCounter

Si vols innovar, trenca paradigmes

Els paradigmes son les fonts de les innovacions radicals perquè quan ens qüestionem allò que sembla etern i ens proposem d’enderrocar-lo, en quan comencem a empènyer ens trobem que l’arrelament dels fonaments es poc profund.

Les grans innovacions son el resultat de l’art de trencar paradigmes.

Quan algú es qüestiona el perquè i el com es fan les coses es quan es genera una activitat intel·lectual amb l’objectiu de trobar noves formes de fer-les, noves solucions, nous productes o nous serveis.

El gran problema dels paradigmes es que, sovint, inicien sent la forma de solucionar els problemes que es troben les persones amb els medis disponibles en aquell moment. I amb el temps aquestes limitacions esdevenen murs que semblen infranquejables.

Un exemple de paradigma es la anomenada “barrera del so”, en el seu moment es va considerar un límit que no es podia ultrapassar, i avui en dia ja ni se’n parla.

 

Un F/A-18 Hornet rompiendo la barrera del sonido.

 

La historia de la innovació es una història de trencament de paradigmes.

Per això en les nostres professions, en les nostres empreses, en tots els àmbits ens hauríem de qüestionar quins son els paradigmes que ens envolten i que possiblement siguin només barreres de fusta amb la façana pintada de color acer que ens sembla que no la puguem foradar fàcilment. Ens envolten moltes limitacions que ho son perquè en el seu temps no hi havia la tecnologia, o les oportunitats per superar-les.

Pensem que la limitació, sovint, només està en el nostre cap.

Si creus que pots, tens raó. Si creus que no pots, també tens raó” Henry Ford

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer