Web Analytics Made Easy - StatCounter

Si vols innovar, fes alguna cosa que augmenti la productivitat

Jo opino que quan es pretén desenvolupar una innovació, una de les especificacions a complir és que augmenti la productivitat de l’usuari/client. No hauria de fer perdre el temps, per la qual cosa ha de ser usable i funcional.

 

Recentment Francesc González ha escrit un post en què exposa una “innovació en salaris” consistent a vincular la retribució a un indicador mixt IPC-productivitat. En el post reflexiona sobre com s’ha de mesurar la productivitat, i com aquesta part de l’indicador on es generen els grans problemes de càlcul.

Aquesta reflexió em porta a plantejar una qüestió important en el desenvolupament d’innovacions que és la necessitat que un dels avantatges que haurien d’aportar als clients o usuaris d’aquestes és que augmenten la seva productivitat, o almenys, no la disminueixen.

Però, de vegades, la introducció d’innovacions tecnològiques en les empreses, especialment quan són de programari, produeixen una disminució de la productivitat.

Això passa, quan es canvien o s’actualitzen els programes que utilitza el personal, perquè no es realitza la suficient formació o, en la pitjor situació perquè no es dóna cap formació. I es pretén que des de la seva instal·lació es continuï treballant igual que abans i fins i tot més.

Però cal insistir a recordar que és habitual quan apareixen productes en el mercat, que inicialment provoquin en els seus usuaris una disminució de la productivitat deguda al temps d’aprenentatge necessari per entendre el seu funcionament, per a posteriorment arribar a un coneixement suficient que permeti treure el màxim rendiment .

No obstant això, sovint, els productes estan dissenyats d’una manera que fa que el temps d’aprenentatge sigui llarg, o que en el pitjor dels casos, el procés per utilitzar-sigui poc eficient.

Per això hauria de ser una de les especificacions de qualsevol producte “que sigui fàcil d’usar”. Aquesta filosofia té un clar exponent en els productes que s’han desenvolupat per part dels equips que liderava el recentment mort Steve Jobs a Apple.

I reprenent el tema de l’indicador de productivitat per als salaris, s’hauria de considerar quan s’introdueixen innovacions en les empreses que impacte tindran en la productivitat i que pla de contingència es preveu. Un nou procés productiu pot produir retards en els lliuraments a causa de la corba d’aprenentatge, per això abans del llançament de productes al mercat hauríem de tenir un estoc de seguretat.

Hi ha centres dedicats a exposar com les tecnologies poden augmentar la productivitat com el Centre Microsoft d’Innovació en Productivitat.

Pel que fa a les persones haurien d’aprendre metodologies per augmentar la seva productivitat personal com l’innovador GTD.

.

.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer