Web Analytics Made Easy - StatCounter

Els desastres i els accidents són generadors d’innovació

El títol d’aquest post pot resultar dur per aquells a qui hagi pogut afectar un desastre o un accident, però és ben cert que la necessitat d’evitar en el futur les conseqüències negatives que produeixen els desastres i els accidents és un dels factors més important que produeixen que les persones es posin a desenvolupar solucions innovadores.

Això és el que explica en un article publicat pel Wall Street Journal on s’explica com el desastre provocat per una plataforma de la BP al golf de Mèxic l’any passat ha generat un nombre important d’innovacions per part de moltes empreses del sector energètic .

 

 

I, per què es desenvolupen tantes innovacions?

Doncs perquè si són efectives, BP estarà disposada a pagar per elles el que sigui necessari per evitar que es torni a produir una situació com la que es va produir en una de les plataformes, la pèrdua econòmica per atur de la plataforma més el cost de les indemnitzacions és un bon referent del que es pot arribar a pagar per un sistema que eviti un problema amb aquestes conseqüències.

Aquest és un dels motius pels quals els desenvolupaments tecnologies innovacions, que és quan suposen solucions a problemes coneguts o eviten l’aparició de problemes coneguts.

I en aquest últim cas poden haver dos interessats: les empreses que els poden tenir o les asseguradores que hagin de pagar les indemnitzacions quan es produeixen els desastres / accidents.

Per això si ens plantegem en què podem innovar, una possible àrea de desenvolupament és la relacionada amb els desastres / accidents en qualsevol àmbit. La història de la tecnologia és recurrent en la generació d’innovacions com a conseqüència de mals funcionaments / accidents de les tecnologies precedents.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer