Web Analytics Made Easy - StatCounter

Remuneració del Innovador

Quan es parla d’innovació sempre s’indica els beneficis que genera per a les empreses, però mai es parla dels beneficis que genera als innovadors.
Cal tenir una cosa clara, la innovació la fan persones no les empreses que són ens abstractes.
Ahir vaig estar en una sessió sobre innovació dins de la “Semana de la Internacionalización” organitzada per el COPCA. Com sempre l’incentiu econòmic a l’innovador brillava per la seva absència, es parlava de les seves competències, requeriments, …
Però quan preguntes com s’ha de remunerar la resposta és: “Això és un tema complex”.
No es parla del tema, és una qüestió tabú fins i tot per part dels innovadors que treballen en les empreses. En un equip de futbol s’accepta que un davanter cobri més que un defensa, que un “crack” coure més que el “obrer”, però quan es planteja aquesta diferenciació en els equips d’innovació s’exposen arguments del tipus “sense el treball de x no hauria innovació “, o” tot l’equip és igual “.
És cert, sense el defensa no hi ha equip però el que fa que tots guanyin més diners és quan hi ha gols. Guanyar implica marcar.
Ja és hora que es tingui en compte que el talent de l’innovador que genera ingressos ha de ser recompensat, el major incentiu a la innovació és l’econòmic.
S’innova per guanyar diners.

Nota: Post originalment escrit en http://enginyerdinnovacio.blogspot.com/

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer