Web Analytics Made Easy - StatCounter

Propostes per a un canvi de Paradigma en la Gestió de les Organitzacions

 

Amb aquest post inicio un cicle en què pretenc exposar una sèrie de programes i actuacions amb els que vull aportar valor als meus lectors, i que aquests ho facin arribar als que tenen capacitat de decisió perquè es pugui dur a terme la reactivació que es necessita per canviar el signe en el cicle econòmic en què estem immersos.

Aquesta propostes són una sèrie de propostes proactives per canviar el paradigma en aquests moments en què s’exposa que l’any 2013 encara serà pitjor que el 2012, i per donar alternatives a les propostes que es realitzen per determinats estaments, que al meu entendre no suposen cap aposta per incentivar el creixement econòmic i la recuperació del teixit empresarial, així com per desenvolupar unes polítiques efectives de foment de la innovació.

Per això he definit un model en el qual es desenvolupen una sèrie de programes que pretenen donar a les organitzacions que els utilitzin una sèrie de metodologies i eines senzilles, pràctiques i amb un temps d’aprenentatge relativament curt per poder ser utilitzades el més ràpidament possible.

Es defineixen quatre programes anomenats:

  • “FORMACIÓ PER L’EXCELENCIA”
  • “CONEIXEMENT A3”
  • “A.D.A.”
  • “INNOVACIÓ DE VALOR”

Amb aquests programes es tracta de dotar els empleats, directius, emprenedors i empresaris d’un conjunt de propostes perquè puguin desenvolupar les seves competències, capacitats i coneixements per aconseguir en les seves organitzacions els canvis de paradigmes que els permetin millorar la seva productivitat i augmentar la seva capacitat creativa i innovadora.

Es pretén:

  • Capacitar als comandaments intermedis per formar al seus subordinats de forma efectiva i eficient mitjançant el programa “FORMACIÓ PER L’EXCELENCIA”. De retruc es genera en el personal una millora en la difusió del seu coneixement.
  • Donar una eina per la resolució de problemes, conflictes i presa de decisions que sigui fàcil d’utilitzar mitjançant el programa “CONEIXEMENT A3”.
  • Donar una metodologia per recollir el coneixement de les persones de les organitzacions quan realitzen activitat d’especial rellevància o incidència mitjançant el programa “A.D.A.”
  • Donar una metodologia que permeti a les organitzacions augmentar la seva productivitat mitjançant la reducció de costos o el desenvolupament d’innovacions amb valor afegit  mitjançant el programa “INNOVACIÓ DE VALOR”

Tots aquets programes pretenen tancar un cercle de formació, aprenentatge i coneixement que es complementa amb la utilització de la innovació de valor:

Si t’ha agradat aquest post, sis plau comparteix-lo.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer