Web Analytics Made Easy - StatCounter

A innovar es comença per la formació d’empresaris i directius

El passat cap de setmana vaig impartir en el CIE-Figueres el mòdul de “Gestió Operativa de la Innovació” en el marc d’un curs especialitzat en Innovació.
La major part dels comentaris dels assistents versaven sobre la dificultat d’implantar la innovació si no existeix en l’empresa una cultura innovadora, o bé que la innovació no forma part dels valors de la mateixa.

Un altre tema destacat era l’opinió generalitzada que qui hauria d’assistir en primer lloc a cursos d’Innovació havia de ser l’empresari, el gerent o el directiu que havia enviat a l’empleat, ja que és difícil després implantar el canvi que suposa la Innovació en les empreses si no hi ha una conscienciació per part de la Direcció de l’Empresa.
Aquestes i altres opinions suposen una altra confirmació més que el gran problema de la introducció de la Innovació en les empreses i organitzacions està en les persones, i de forma crítica en qui és responsable de la seva direcció i gestió, o bé, és propietari de la mateixa .
Seria necessari que en aquelles empreses que vulguin innovar els propietaris i directius rebessin una formació (adaptada a la seva posició dins de l’empresa) sobre Innovació i la seva introducció en l’empresa, i també, sobre Gestió del Canvi..
.


La Innovació suposa un gran canvi en la forma en què es realitzen les activitats en una empresa, i com tot canvi té persones que estan en contra, o que frenen els canvis.
Una possible actuació per part de les administracions públiques seria que en les línies diverses línies de finançament d’Innovació que es desenvolupin en el futur un dels punts per a la seva concessió fora l’assistència d’empresaris i directius a cursos de Gestió de la Innovació i del Canvi.
Com deia un dels assistents es parla molt de la formació dels empleats però hi ha empresaris que no s’han format des que van fundar l’empresa.
La formació és una qüestió tant d’empleats com de directius i especialment d’empresaris.
.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer