Web Analytics Made Easy - StatCounter

La Marca Personal, la Innovació i el valor de la confiança

La setmana que comença demà he coordinat dues conferencies amb dues temàtiques que en principi semblen diferents, però que tenen molt a veure amb el projecte Innoginyer.

La primera que es farà demà porta com títol: Li és útil a un professional tenir marca personal? hi participen com a ponents l’equip de soymimarca.

 

El tema que crec que es molt important per qualsevol professional, ho hauria d’haver estat sempre però la actual situació de crisi econòmica ha fet adonar-se a molts professionals que la seva vàlua tècnica no ha estat suficient perquè els tinguessin en compte a l’hora de no ser acomiadats, o de ser escollits com a candidats.

El concepte de marca personal es troba en el que considero es un punt d’inflexió perquè esdevingui una competència que hauran de tenir desenvolupada els professionals d’ara en endavant.

I això suposarà que caldrà tenir en compte el tema de la segona conferencia: “Si funciona, canvia-ho” que la farà en Franc Ponti. Una conferencia que tractarà sobre innovació i creativitat però que amb el seu títol ja suposa un canvi de paradigma; encara que funcioni, canvia-ho.

Ambdues coses la marca personal i el canvi seran factors a tenir sota la nostra responsabilitat. La gestió de la marca personal es una gestió d’un canvi continu, si volem ser professionals de referència i que se’ns tingui en compte hem de ser capaços de canviar, d’inventar-nos noves professions i ocupacions, de crear nous nínxols de coneixement, de oferir noves solucions als problemes o noves oportunitats a les solucions. Tot això tenint en compte que hem de donar valor, aquest es el factor competitiu a assolir el valor diferencial. Un professional que no aporta valor, mitjançant la creativitat, l’enginy i la innovació es converteix en un professional marca blanca.

Així esdevenir un Innoginyer suposa responsabilitzar-se de la gestió de la pròpia marca personal i utilitzar l’enginy per innovar-la i fer-la competitiva i amb valor afegit. Però tot això suposa tenir en compte un valor fonamental en les relacions humanes: la confiança.

La nostra marca personal pot ser molt innovadora i generar valor, però ha de generar confiança dons això es el que fa que la marca quedi gravada en la ment dels altres.

I la confiança suposa tenir uns valors i un codi ètic, sense ètica no hi ha confiança i això es el que malauradament s’ha perdut en molts àmbits. Es tenir uns valors, mantenir-los i tenir el valor de lluitar per ells; encara que hi hagi qui digui que no en valen la pena.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer