Web Analytics Made Easy - StatCounter

La Marca Personal, la Innovació i el valor de la confiança

La setmana que comença demà he coordinat dues conferencies amb dues temàtiques que en principi semblen diferents, però que tenen molt a veure amb el projecte Innoginyer.

La primera que es farà demà porta com títol: Li és útil a un professional tenir marca personal? hi participen com a ponents l’equip de soymimarca.

 

El tema que crec que es molt important per qualsevol professional, ho hauria d’haver estat sempre però la actual situació de crisi econòmica ha fet adonar-se a molts professionals que la seva vàlua tècnica no ha estat suficient perquè els tinguessin en compte a l’hora de no ser acomiadats, o de ser escollits com a candidats.

El concepte de marca personal es troba en el que considero es un punt d’inflexió perquè esdevingui una competència que hauran de tenir desenvolupada els professionals d’ara en endavant.

I això suposarà que caldrà tenir en compte el tema de la segona conferencia: “Si funciona, canvia-ho” que la farà en Franc Ponti. Una conferencia que tractarà sobre innovació i creativitat però que amb el seu títol ja suposa un canvi de paradigma; encara que funcioni, canvia-ho.

Ambdues coses la marca personal i el canvi seran factors a tenir sota la nostra responsabilitat. La gestió de la marca personal es una gestió d’un canvi continu, si volem ser professionals de referència i que se’ns tingui en compte hem de ser capaços de canviar, d’inventar-nos noves professions i ocupacions, de crear nous nínxols de coneixement, de oferir noves solucions als problemes o noves oportunitats a les solucions. Tot això tenint en compte que hem de donar valor, aquest es el factor competitiu a assolir el valor diferencial. Un professional que no aporta valor, mitjançant la creativitat, l’enginy i la innovació es converteix en un professional marca blanca.

Així esdevenir un Innoginyer suposa responsabilitzar-se de la gestió de la pròpia marca personal i utilitzar l’enginy per innovar-la i fer-la competitiva i amb valor afegit. Però tot això suposa tenir en compte un valor fonamental en les relacions humanes: la confiança.

La nostra marca personal pot ser molt innovadora i generar valor, però ha de generar confiança dons això es el que fa que la marca quedi gravada en la ment dels altres.

I la confiança suposa tenir uns valors i un codi ètic, sense ètica no hi ha confiança i això es el que malauradament s’ha perdut en molts àmbits. Es tenir uns valors, mantenir-los i tenir el valor de lluitar per ells; encara que hi hagi qui digui que no en valen la pena.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2007 - 2019 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer