Web Analytics Made Easy - StatCounter

Innovació en la retribució del empleat

Aquesta tarda he participat, en el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, com a ponent de la conferencia “Innovació en la retribució dels enginyers“.

En aquest acte es tractava d’explicar als assistents com tracta la legislació espanyola als empleats generadors d’invencions patentables i com es legisla en altres països.

La meva aportació ha estat l’explicació de la favorable normativa que tenen a Alemany, la recent proposta feta a França i la modificació de la llei de patents a la Xina.

En aquets tres països es planteja que l’empleat tingui una retribució suplementària relacionada amb el resultat econòmic que representi la seva invenció a la empresa.

 

En la meva opinió aquest tractament legislatiu suposa un incentiu rellevant per fomentar la innovació de les empreses mitjançant la producció d’invencions patentables.

Entre els diversos elements a destacar hi ha:

  • La remuneració es en funció del flux econòmic que representa per l’empresa.
  • En cas de finalització de la relació laboral, l’empleador ha de continuar retribuint anualment al ex-empleat inventor.
  • En cas de insolvència les vendes o transmissions generen drets econòmics per l’empleat innovador.

Es a dir, es considera que la aportació del empleat a la empresa ha de ser recompensada amb un suplement fora del salari normal.

Si aquesta legislació estigues a Espanya, de ben segur que el nombre de patents i la innovació augmentarien de forma considerable.

Cal, per tant, promoure una modificació de la Llei de Patents o la promulgació d’una Llei de Patents d’Empleat.

Podeu veure la presentació aquí.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Copyright © 2007 - 2019 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer