Web Analytics Made Easy - StatCounter

Es l’Innoginyer un Coolhunter?

Segons exposa Víctor Alejandro Gil Mártil en el seu llibre “Coolhunting”:

el coolhunting és una nova disciplina que se situa en la intersecció del màrqueting, la R+D, la investigació comercial i la estratègia. Té com a missió detectar cap a on es mouen els gustos i preferències per inspirar la innovació a nivell de producte, marca, comunicació i distribució.”

Aquesta definició descriu una disciplina que ha de ser coneguda per part del Innoginyer, si vol assolir una posició d’expertesa dins la seva àrea professional.

 

Però no nomes l’Innoginyer crec que qualsevol persona que tingui incidència en el desenvolupament de productes y serveis ha de tenir uns coneixements de coolhunting per tal de poder detectar tendències.

Avui en dia, amb la ràpida evolució que es produeix la detecció avançada suposa posar-se al davant quan arriba la ona, per això es molt important tenir una mentalitat de coolhunter.

I,  ¿com s’assoleix ?

Segons V. Gil es un conjunt de competències que donen lloc a actituds com les següents:

  • Mantenir una actitud especial a l’hora d’observar el mon
  • Cercar proactivament la inspiració per a generar idees creatives.
  • Detectar els indicis dels canvis socials que poden suposar noves necessitats.
  • Aprendre a llegir dades i indicadors amb una perspectiva diferent.

Es educar la mirada per fer-la sensible a les tendències, i recordant que les tendències s’escriuen amb minúscules.

El coolhunting com a concepte s’ha de considerar una activitat més de les empreses, encabit com a un dels elements que s’utilitzen dins el que s’anomena com a “intel·ligència competitiva”.

Per les empreses tot hauria de començar i acabar amb els clients. Quan aquest a més a més esdevenen consumidors aleshores la clau del negoci rau en la detecció, coneixement i comprensió de les tendències i els “insights” d’aquests. I cada vegada es més important percebre quins insights son en la ment del consumidor per tal d’oferir-li nous productes i serveis que donin satisfacció als seus desitjos i necessitats.

Això fa que a l’hora d’innovar haguem de considerar la importància d’una bona tasca de coolhunting, ser Innoginyer es també ser un coolhunter.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer