Web Analytics Made Easy - StatCounter

Dieter Rams (4): El “Bon Disseny” fa un producte comprensible.

El quart principi del “Good Design” que exposa Dieter Rams és:

El Bon Disseny fa  un producte comprensible.

 

 

Clarifica l’estructura del producte. Millor encara, pot fer que el producte parli. En el millor s’explica per si mateix

Adaptant-lo al Innoginyer podríem dir:  “L’Innoginyer fa les solucions comprensibles

Quan l’Innoginyer desenvolupa un producte/servei hauria de tenir en el seu horitzó que aquest hauria de poder ser utilitzat per qualsevol, sense necessitar d’un llibre d’instruccions.

Malauradament la tendència en molts sectors es fer els productes i serveis complicats, poc intuïtius.

A més a més, per els productes uns llibres d’instruccions gens clars i inintel·ligibles. Fins i tot es dona el cas que per estalviar costos es troba en un CD o s’ha d’accedir via Internet, quan potser no tenim un PC proper per llegir-les.

En els serveis ens trobem amb ineficiències i pèrdues de temps. Especialment quan es volen reduir costos i aleshores s’utilitzen sistemes automàtics de veu preregistrada, o sistemes on-line que teòricament volen fer les coses mes fàcils als clients però que sovint no fan més que complicar-les.

Hi ha un munt de webs de serveis que per trobar quelcom es molt complicat, la usabilitat no hi es enlloc i son molt poc intuïtives. Si abans de posar-ho al mercat ho fessin provar a persones sense coneixements segurament haurien de tornar-ho a desenvolupar.

Es parla de “servei al client” però sovint es “el client al nostre servei”.

De vegades penso quan he d’utilitzar algunes pàgines web que qui ho ha desenvolupat es un ex-programador de jocs de rol; perquè has de trobar les coses, amagades, on no hi haurien de ser.

En els productes ens trobem amb una carrera continua de posar-los al mercat amb noves prestacions, que es presenten com innovacions, i que realment el valor afegit que donen es menyspreable.

De vegades voldries trobar productes senzills, amb poques funcions, però les necessàries. Un exemple son els telèfons mòbils, hi ha empreses com Emporia que comercialitzen solucions “comprensibles” que necessiten la gent gran que te dificultats amb els aparells de telefonia de darrera generació.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer