Web Analytics Made Easy - StatCounter

Una innovació és radical perquè es va optar per assumir un risc més gran

La innovació no és fruit d’una sola idea. Aquest és un dels missatges més importants a tenir en compte quan es pretén innovar.

Per desenvolupar innovacions cal tenir diferents opcions perquè si només ens basem en una pot ocórrer que aquesta no funcioni, o que els costos per desenvolupar no siguin assumibles (o no siguin recuperables), o que el cost final de la solució sigui difícilment acceptat per el mercat .

Quan és necessari exposar davant la Direcció de l’empresa perquè concedeixin els recursos necessaris per dur a terme projectes d’innovació el més convenient és plantejar diverses alternatives, si només plantegem una ens podem trobar que la resposta sigui negativa i per tant no es desenvolupi el projecte. Per aquest motiu l’ús d’una metodologia com l’A3-Systematic Innovation Report permet que quedin explicitades diverses opcions per desenvolupar una innovació i que quan es presenti davant els responsables de assignar els recursos, aquests puguin decidir-se per alguna d’elles perquè poden escollir.

En els projectes en què la incertesa sobre si la possible solució funcionarà sigui elevada és convenient, i fins i tot diria obligatori, desenvolupar dues alternatives en paral·lel. Encara que això pugui suposar un sobrecost, en el més que probable cas que una de les dues no funcions encara podem continuar el projecte amb l’altra. Si en canvi ens vam decidir per desenvolupar només una, si al cap de diversos mesos (o anys) resulta que no funciona i llavors ens vam decidir a començar a treballar amb l’altra pot ser que arribem tard al mercat.

La innovació no és una ciència exacta, és una gestió d’incerteses i de riscos. I sota aquesta premissa és pel que hi ha d’haver com a mínim un pla B.

radical innovationUn altre dels motius per desenvolupar diverses solucions en paral·lel és que d’aquesta forma els projectes s’inicien abans, perquè quan una empresa sols vol desenvolupar una solució sovint dedica massa temps a decidir quina és la òptima perquè “s’ho juga tot en ella” .

Però a més a més aquesta estratègia d’actuació comporta que s’intenti minimitzar la probabilitat de fracàs, de manera que s’opta per la solució menys revolucionària, amb la qual suposa un risc menor .

Una innovació serà més radical o rupturista, com més gran hagi estat el risc pres per dur-la a terme.

 

Si t’ha agradat aquest post, sis plau comparteix-lo.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer