Web Analytics Made Easy - StatCounter

Setmana de la Internacionalització

La setmana passada el COPCA va organitzar la setmana de la internacionalització.
De la meva assitència us exposo els següents comentaris i reflexions:
1) El dimecres 21 vaig començar amb el plenari, on el principal era la presencia de Ged Davis, que segons la publicitat del acte es “expert de prestigi internacional que ha donat forma a les reunions a Davos del Word Economic Forum, dirigint el Centre for Strategic Insight” i la seva conferència pretenia “aporta una visió global dels escenaris internacionals i dels reptes de futur empresarials”.La conferencia que va donar va ser decepcionant, va explicar el que qualsevol amb un mínim de curiositat ja sap sobre globalització, m’esperaba més nivell. Quan ets oient de conferencies com aquesta m’aagradaria que al final demanessin als assitents si el confeenciant s’ha guanyat el que se li pagarà. En aquest cas es clar que no.
2) Dimecres per la tarda hi va haber una conferencia de Xavier Ayneto de Idom, sobre “Innovació”, aquesta no la havia escoltat encara hi vaig sentir algun concepte interessant, pero el decebedor es que les empreses que es van citar com exemple d’innovadores van ser dues de les habituals, es a dir, AUSA i Metalquimia. ¿ Es que no hi ha més empreses innovadores a Catalunya ?.

 

 

3) Dijous vaig anar al Workshop 2 del “Fòrum de l’Observatori de Mercats Exteriors”, hi havia una taula on els diversos participants exposaven les seves opinions al voltant del concepte “De l’exploració del futur a l’estratègia empresarial”. Hi va haber comentaris de tot tipus i un enfrontament dialectic sobre la economia com a “eina inútil” per concebre el futur. Si penjan el video serà de visió interessant.
Es va parlar tmbé del dèficit de les universitats i de l’endogamia del professorat, de que no hi ha una relació fluida entre el mon empresarial i l’universitari. Aquell mateix dia havia sortit a la premsa la noticia del informe de la Fundació Jaume Bofill sobre l’estat de l’educació que exposava que a Catalunya estem a la cua d’Espanya i també s’en va parlar. Jo també en parlaré en un futur post.

Nota: Post originalmente escrit en http://enginyerdinnovacio.blogspot.com/

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer