Web Analytics Made Easy - StatCounter

Nova “Llei de la Ciència i la Tecnologia”.

El “Ministerio de Ciencia e Innovación” ha iniciat un debat sobre el futur marc legal que definirà la Nova “Ley de la Ciencia y la Tecnologia”.

Un dels canals per donar idees i fer comentaris ha estat el portal obert per el “Ministerio de Ciencia e Innovación” en col·laboració amb FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología ).

En aquest portal es podien fer aportacions. Vaig considerar que havia d’exposar la meva opinió en el bloc corresponent a “I+D en les empreses“.

El text va ser el següent:
” La R+D+i en les empreses com en qualsevol altra part el fan les persones. Tanmateix, particularitzant per el caso de les empreses, no veig que s’incentivi a les persones per tal que el resultat de la seva tasca en R+D+i (intel·lectual o física) sigui generadora de beneficis per la mateixa. Si dels beneficis que genera en la empresa aquesta activitat el responsable no rep una part, ¿ cóm volem incentivar que aquestes persones siguin creatives i innovadores. ?
Per un costat la “Ley de Patentes” afavoreix a la empresa en el cas de les invencions laborals. Per un altra costat es pretén que la empresa pugui rebre ajuts públics o tenir deduccions fiscals per la seva R+D+i. Y el treballador que las genera: ¿ no aconsegueix res ?. S’hauria d’establir ( o recomanar ) un sistema que remuneres als que generen aquets beneficis per les empreses ( via remuneració variable, o accions de empresa, o allò que es consideri adient). Y per un altre costat, a nivell fiscal, en el IRPF, aquells treballadors amb una part dels seus ingressos procedents de la seva aportació a la R+D+i generadora de beneficis per la empresa haurien de tenir desgravacions fiscals en aquesta part dels seus ingressos. ( Com exemple de incentiu fiscal tenim que els beneficis procedents de l’especulació financera i/o borsàtil tributen per el IRPF nomès al 18% independentment de la quantia de la renta obtinguda. S’incentiva la especulació en front de la R+D+i).”

La meva sorpresa ha estat que en la síntesi de les aportacions mes rellevants, s’exposi:
“Es demana que es donin incentius als treballadors que, con amb la seva tasca investigadora, generin beneficis per les empreses. Es demana un plus de remuneració per a ells i desgravacions fiscals en el IRPF.”

Es una bona noticia que s’exposi i reculli la idea de que cal reconèixer econòmicament al innovador en la empresa; anem avançant.

Nota: Post originalment escrit en http://enginyerdinnovacio.blogspot.com/

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer