Web Analytics Made Easy - StatCounter

Li és útil a un professional tenir marca personal?

Aquesta tarda en la seu dels Enginyers Industrial de Catalunya, hem tingut la sessió per explicar el tema de la marca personal, amb el títol de la capcelera i el subtítol: qui no te marca, es un marca blanca.

He iniciat la conferencia exposant que “La marca personal com a concepte no es nou, sempre ha existit amb un o altre nom; però en els darrers temps s’està convertint en una necessitat per mantenir-se en el mon professional” i que “Avui en dia els processos de reestructuració o de fallida empresarial estan portant a molts bons professionals cap a situacions que no havien previst, i se n’adonen que ningú era coneixedor de la seva vàlua com a professional, feien la seva feina molt bé però no ho comunicaven.

La exposició de l’equip de soymimarca s’ha desenvolupat en una participació correlativa dels quatre assistents, explicant les parts del seu model de desenvolupament de la marca personal: el iceberg.

 

 

En primer lloc Ignasi Brun ha exposat l’empresa i la seva filosofia.

Desprès Montse Taboada que ha exposat la part corresponent a la fase d’exploració on hem de buscar el coneixement de nosaltres mateixos, el “coneix-te a tu mateix” del oracle de Delfos.

Jordi Collell, ens ha parlat de la estratègia de la marca personal; una vegada hem decidit quina es la nostra missió i visió hem de definir uns objectius que es basen en el coneixement de nosaltres mateixos i que hem de focalitzar pel projecte de marca personal.

Guillem Recolons, que ha parlat del posicionament i la visibilitat tant en el entorn analògic com en el digital. L’entorn analògic es el que correspon al mon físic, es a dir, relacions personal, llibres, conferencies,… mentre que l’entorn digital es el que correspon a web 2.0.

Cal esmentar que tots han parlat de projectes. La base es el projecte, el treball per projectes, el projecte de marca. Això per als enginyers es un avantatge dons estem acostumats a treballar per projectes, no ens es estranya la seva terminologia, ni la seva gestió.

Finalment ha participat Joan Torres Tomas, un enginyer industrial, que ha explicat el seu procés de creació i gestió de la seva marca personal arrel d’una situació de crisi empresarial que el va portar des del cim de la direcció general al vall del no res, per tornar a pujar altres muntanyes amb el seu propi projecte.

Finalment s’ha obert el torn de preguntes amb els assistents on s’ha incidit en la dificultat de gestionar quelcom com la marca personal per part de professionals que fins ara no hi estan acostumats.

He exposat de forma breu la meva experiència en la creació i gestió de les meves marques en l’àmbit digital; i que cal registrar-les en tots aquells entorns en que hom pensi que vol posicionar-se com poden ser twitter, slideshare, youtube,…

Al final diversos participants m’han reconegut que el tema els hi havia agradat, però que no trobaven el temps per dedicar-s’hi, cosa que m’ha permès aconsellar-los que comencin ara a poc a poc, que no sigui que més endavant ho hagin de fer perquè tenen tot el temps del mon…

Per tots els que us interessi el tema podeu veure la conferencia sencera aquí.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer