Web Analytics Made Easy - StatCounter

Innovo ergo sum

Aprofitant la famosa frase de Descartes en faig una adaptació al camp de la innovació, que cal que sigui més amplia dons qui innova no només existeix sinó que a més a més evoluciona i creix.

La innovació hauria de ser un dels principis filosòfics que actuessin com a base dels valors de les empreses d’aquest segle i dels següents.

La innovació ha de ser part de la essència de l’empresa, ha d’estar arrelada en el “core business”. Ha de ser, també, una actitud proactiva per part de tot el personal. Hi ha d’haver una cultura de la innovació que s’hagi escampat a totes i per totes les persones que formen part de l’empresa, i també haver arribat a tota la xarxa de proveïdors i de clients que tindrien formada una visió innovadora de l’empresa.

La difusió d’aquesta actitud per tota la empresa es un procés que necessita el seu temps, però sobre tot el que cal es que la màxima autoritat de l’empresa i la resta de membres de la direcció tinguin una actitud envers la innovació positiva i engrescadora. Cal que hi hagi coherència entre el que es diu i el que es fa al voltant de la innovació.

Cal que hi hagi una política de informació i formació en el camp de la innovació i, especialment, amb la promoció d’espais per debatre i comunicar-se entre les persones dels diferents departaments.

I especialment amb la creació de grups multidepartamentals.

Es una de les activitats més engrescadores i de les que produeix millors resultats, i a més a més, afavoreix la cohesió i comprensió entre els diversos departaments.

Així totes aquelles empreses que vulguin ser innovadores hauríen de tenir posat a l’entrada de la seva seu el text: “Innovo ergo sum”

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer