Web Analytics Made Easy - StatCounter

Innovació i marca: un binomi sinèrgic.

La innovació y la marca son dos factors fonamentals en el creixement i la supervivència de les empreses (i també dels professionals) en el mercat.

La innovació en productes y serveis, si ve recolzada per una marca forta, te més possibilitats d’assolir l’èxit que si la marca es feble o poc rellevant. Però a la vegada una marca forta que ofereix innovacions d’èxit de forma continuada augmenta la seva fortalesa.

Es molt important dons que quan volem innovar tinguem en compte la marca. Si ens trobem en la situació que encara no tenim una marca rellevant, hem de fer les accions adients per tal que el mercat consideri que les innovacions que comercialitzem augmenten el valor de la marca. Això vol dir que hem de fer una avaluació del “valor potencial de marca” de cada una de les funcions i característiques del producte/servei que estiguem desenvolupant; si es possible, aquesta avaluació s’hauria de començar a fer-se quan s’inicia el projecte.

 

 

En productes que ja tenen marca forta s’ha de fer una valoració de quina es la actuació de les innovacions que es volen desenvolupar en el “valor de la marca”. S’ha de tenir en compte que sovint hi ha innovacions que “desvaloritzen” una marca, i això es una situació molt poc desitjable.

Es important dons quan volem innovar que ens preocupi l’augment del valor de la nostra marca, o de la marca del producte/servei que s’està desenvolupant.

Una marca forta ajuda a vendre, y una venda elevada augmenta el valor de la innovació.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer