Web Analytics Made Easy - StatCounter

Dieter Rams (3): El “Bon Disseny” és estètic.

El tercer principi del “Good Design” que exposa Dieter Rams és: El Bon Disseny és estètic.

 

La qualitat estètica d’un producte és part integral de la seva utilitat, perquè els productes que fem servir cada dia afecten a la nostra persona i al nostre benestar. Però només objectes ben executats poden ser bells.

Adaptant-lo al Innoginyer podríem dir:  “L’Innoginyer crea solucions estètiques .

Es a dir a l’hora de desenvolupar hem de procurar que el resultat tingui una bellesa intrínseca, que sigui harmoniós, agradable a la vista. A més a més, el fet de trobar una solució “estètica” sovint fa que la percepció del client/usuari envers aquesta faci que la vulgui utilitzar i per tant es converteix en innovació rendible. Per exemple, entre una màquina de fer forats amb disseny estètic i una sense disseny el comprador emocionalment tindrà tendència a escollir la primera.

Fer els productes amb una estètica agradable si es pensa des d’inici no te perquè ser mes car que fer-ho lleig, és només qüestió de pensar amb anticipació.

El mateix es pot dir per als serveis, en aquest cas el que cal buscar es la harmonia, la bellesa funcional. Es pot fer que sigui agradable a la vista p.ex. en la decoració dels locals on es realitza, en com es tracta als clients. S’ha de buscar la estètica en les característiques en que si pugui desenvolupar.

Si volem que la gent utilitzi les nostres solucions/innovacions hem de fer que aquestes siguin una experiència visual agradable. Aquest es un dels motius de l’èxit dels productes d’Apple.

 

 

La qualitat estètica d’un producte o servei crea fascinació, genera admiració; i fa que aquesta es torni part integral d’allò que ho te. Quan aconseguim això el preu ja no es una qüestió de cost sinó una percepció de valor.

Podem veure una visió d’estètica en producte aquí.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer