Web Analytics Made Easy - StatCounter

Les patents essencials d’estàndard lideren el Protocol IP del MWC2023

S’ha acabat el Mobile World Congress 2023, i el Tribunal Mercantil de Barcelona juntament amb els Jutjats de Marca de la Unió Europea d’Alacant han presentat el seu informe de resultats del “Protocol de servei de guàrdia i d’actuació ràpida” en matèria de propietat intel·lectual i industrial.

Aquest resultats exposen que s’han presentat 19 escrits preventius, on en tots la motivació del escrit era en matèria de patents. I també es ressalta que van ser tramitats i resolts dins del termini abans de l’inici del Congrés.

Donat el meu interès en les patents essencials d’estàndard he preguntat al responsable del protocol, el magistrat Florencio Molina, quants d’aquests escrits estaven relacionats amb aquest àmbit. I m’ha contestat que més del 70% dels escrits eren per qüestions de patents essencials d’estàndard.

És a dir, el punt central de fricció i conflictes entre empreses son les carteres de patents relacionades amb les “patents essencials d’estàndard”.

Això demostra la importància que tenen les patents, i en especial les “patents essencials d’estàndard” en l’àmbit de les tecnologies exposades en el MWC.

Recordem que aquest protocol, que es va crear fa nou anys i és pioner a nivell mundial, és un instrument que permet a les empreses i emprenedors defensar els seus interessos en l’àmbit dels drets de propietat intel·lectual i industrial en front de tercers dins l’àmbit del MWC.

Cal recordar que aquest protocol també estarà actiu en altres fires de caire internacional que es facin en els espais de la Fira de Barcelona.

Per això aquesta iniciativa dels Jutjats Mercantils es un excel·lent instrument per defensar els drets de propietat intel·lectual i industrial de les innovacions en productes, processos i serveis que es desenvolupen a Catalunya.

El informe presentat es pot descarregar aquí.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer