Web Analytics Made Easy - StatCounter

El futur de les ciutats es definirà per com gestionen els seus Actius Intangibles.

Aquesta setmana m’han convidat al Col·legi d’Economistes de Catalunya com a ponent en l’acte denominat “Rendibilitzant els intangibles de la teva empresa”. En aquesta sessió vaig voler donar la meva visió dels Actius Intangibles a les empreses i com s’haurien de gestionar d’una forma sistèmica per poder-ne obtenir la millor rendibilitat. Aquí pots veure la meva presentació:


 

Una de les eines més importants per això jo crec que es el “Inventari d’Actius Intangibles”. Aquest es un dels documents estratègic més importants per qualsevol empresa perquè descriu tot allò que els defineix el que son i el que podran ser, es la relació de tot allò que és diferencial respecte de la competència i fa que l’empresa pugui ser competitiva. El fet de no tenir-ne pot suposar que es prenguin decisions errònies per el futur de l’empresa.

Entre les preguntes del final hi va haver una molt interessant al voltant del tancament previst o efectiu de botigues històriques a la ciutat de Barcelona com el Colmado Quilez, la llibreria Canuda o la xocolateria Fargas.

QUILEZ

Hi ha una corrent d’opinió important que considera que suposen una pèrdua d’elements diferencials de la ciutat de cara al Turisme i jo crec el mateix. El fet de tenir les mateixes botigues als principals carrers turístics, que majoritàriament pertanyen als mateixos grups, pot provocar a la llarga la indefinició de la ciutat en l’aspecte comercial i per tant una pèrdua d’interès per part dels turistes.

Això en part es conseqüència de no tenir un Inventari dels Actius Intangibles de la ciutat, es a dir de tot allò que li dona valor afegit. Coses com la historia dels locals o de les cases, la seva ubicació, les persones que hi viuen o hi ha viscut, etc. Això es un document estratègic tant de ciutat, com de barri, com de zona comercial. El fet de conèixer tot allò intangible que dona valor es important a l’hora de planificar el futur o prendre decisions.

Es per això que crec necessari que totes les ciutats i pobles haurien de tenir el seu Inventari d’Actius Intangibles per saber el que son i el que podrien arribar a ser.

Allà on vius: Tenen un Inventari d’Actius Intangibles?

Si t’ha agradat aquest post, sis plau comparteix-lo.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer