Web Analytics Made Easy - StatCounter

Sis propostes de “solucions innovadores” per remuntar la crisi econòmica canviant paradigmes

Ahir escrivia un post de caràcter “políticament incorrecte” la pretensió era trencar paradigmes en la concepció de les decisions en matèria econòmica que sembla només puguin venir de l’àmbit dels professionals relacionats amb l’economia i les finances.

Crec que les solucions poden venir des de qualsevol àmbit professional i que des de l’economia potser no es desenvolupin les solucions innovadores que necessitem.

Com vaig dir que aportaria solucions aquí exposo alguns dels problemes i les meves propostes:

1) Empreses amb capacitat exportadora que no aconsegueixen crèdits per fer front a les seves necessitats d’aprovisionament de materials necessaris per a produir i comercialitzar els seus productes.
Proposta: Els bancs que demanin prestat al BCE, de les quantitats rebudes hauran de dedicar “obligatòriament” un mínim del 15% a concedir préstecs a empreses per a l’exportació i un mínim del 15% per préstecs a inversions empresarials.

2) Reducció de despeses de les administracions públiques arbitrària sobre la base de percentatge
Proposta: Desenvolupar un programa estatal de “anàlisi, millora dels processos i reducció de costos de les administracions públiques” per a això es poden utilitzar els nombrosos experts que es troben en situació d’atur. Caldria crear una base metodològica comuna que s’aplicaria a tot el territori i dels estalvis generats els grups de treball serien remunerats d’una manera adequada i clarament definida. Ja hi ha casos d’aplicació d’alguns dels diversos mètodes existents.

3) Formació efectiva de comandaments i de personal.
Proposta: Adoptar la formació de comandaments i de personal en el lloc de treball, és a dir, recuperar el programa Training within Industry, que si bé la metodologia té ja molts anys (es va desenvolupar als anys 40 als EUA) i ja es va aplicar en moltes empreses d’aquest país en els anys 70.
La innovació seria que la seva aplicació es fes en tots els sectors, és a dir, tant en Agricultura com en Indústria i als Serveis. I encara que el TWI tingui molts anys, grans empreses ho estan utilitzant per formar els seus empleats.

4) En Innovació se sap que el coneixement de les normes en vigor és necessari per al desenvolupament de nous productes, i també per al compliment dels requeriments en la prestació de determinats serveis. Però l’adquisició de totes les normes que es necessiten suposa una inversió / despesa d’imports elevats especialment per a les petites empreses, autònoms i emprenedors. La conseqüència real és que no s’adquireixen amb el que es poden desenvolupar productes i serveis que les incompleixin, de manera que es poden produir conseqüències de diversa índole.
Proposta: Dels fons públics anuals disponibles per al foment de l’R + D + I es dediqui una partida per comprar el lliure accessos a les normes UNE d’AENOR per a tots les petites empreses, autònoms i emprenedors. Aquesta quantitat serà la que s’obtingui de la mitjana dels ingressos per normes dels dos últims anys que ha tingut AENOR.

 

 

I altres solucions de menor incidència però amb “elements innovadors”:

5) Proposta: Que la comercialització de bons a particulars que puguin realitzar les Comunitats Autònomes sigui amb comissió zero, com a aportació de les entitats bancàries al desenvolupament del país.

6) Arran del canvi que suposa la “integració del règim especial d’empleats de llar en el règim general” i les implicacions de tràmits burocràtics que suposen i el que generessin.
Proposta: Una possible opció que simplificaria la situació per als casos de treball per poques hores seria introduir un “voucher per al seu pagament“.
Aquest voucher també es podria utilitzar per al pagament dels treballs ocasionals, o de temporada en altres sectors. D’aquesta manera es facilitaria la regularització fiscal de prou feina en negre.

Tinc més propostes però prefereixo deixar-ho aquí i esperar els vostres comentaris i aportacions.
.

 

No Responses

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer