Web Analytics Made Easy - StatCounter

El factor QWERTY com a barrera per a la innovació

Un dels elements més importants del fracàs de moltes “innovacions” es el que podem anomenar FACTOR QWERTY.

El FACTOR QWERTY es un producte/servei que ha esdevingut un referent en el sector i ha assolit la categoria de estàndard; però la característica mes important es el cost de substitució per part dels usuaris.

L’anomeno FACTOR QWERTY perquè el cas del teclat QWERTY es l’exemple més clar de com una innovació que assoleix una posició preeminent, es una barrera quasi insuperable per a innovacions posteriors.

 

Teclado qwerty

El teclat QWERTY es va inventar l’any 1868; la distribució de les tecles tenia que donar resposta a les limitacions tècniques de l’època. Hi ha hagut innovacions posteriors en teclats com l’anomenat Dvorak que son més eficients; però el cost de formació en la nova disposició ha fet que el QWERTY encara sigui el que s’utilitza en tots els dispositius que en necessiten.

Avui en dia si s’hagués d’inventar un teclat perquè no n’existís cap, segurament no tindria la disposició del QWERTY perquè les tecles ja no tindrien martell metàl·lic, sinó que serien electròniques.

Per tant per innovar amb èxit es molt important preguntar-se: ¿Quins son els QWERTY del nostre sector?, o ¿Quins son els QWERTY dels nostres clients?

Si no sabem quins son els QWERTY del nostre sector, podríem desenvolupar una innovació que vulgues substituir-los que suposarien un fracàs comercial i, de retruc, una pèrdua d’imatge empresarial.

A Espanya un QWERTY es l’ample de via ferroviari que fa que els trens i vagons que es dissenyin i fabriquin amb aquesta característica tinguin un mercat limitat.

A l’hora d’innovar hem de conèixer quins son els camins que no tenen sortida.

Tanmateix els QWERTY poden ser superats; però això només es pot fer quan desenvolupem innovacions radicals amb un cost raonable de substitució. Aquest serà el tema d’un altre post.

Com resum final cal tenir sempre en compte la pregunta:

On es el QWERTY ?

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2007 - 2023 by Gian-Lluís Ribechini - Innoginyer